צרידות כשבועיים

דיון מתוך פורום  צרידות

29/10/2013 | 20:56 | מאת: מורה נואשת

אני מורה לכיתה א וכל שנה אני מצטרדת לשלושה ארבעה ימים בערך כפעמים בשנה. עכשו לצערי אני צרודה כבר שבועיים. פניתי היום לרופא אף אוזן גרון . הוא רצה לבדוק אותי הכך שרצה למשוך לי את הלשון. לצערי מאוד קשה לי בבדיקות אלו. הוא נתן לי לעשות אינהלציה. ועכשו לשאלות : האם אפשר לעבור בדיקות בהרדמה משום שקשה לי בדיקות שמכניבים צינוריות או שמחזיקים את הלשון. ושאלה נוספת: האם טיפול באינהלציה הוא טיפול יעיל. תודה מראש, המורה הנואשת

03/11/2013 | 22:17 | מאת:

ב 99.9% מהמקרים אפשר להתגבר על הקושי ולעבור את הבדיקה מהפה או מהאף, ללא צורך בהרדמה. במקרים חריגים (בד"כ ילדים..) יש צורך בהרדמה. נסי לפני שתחליטי שאת נמנעת מבדיקה במרפאה. אינהלציה בד"כ אינה טיפול יעיל. קרוב לודאי שיש לך יבלות, שזה הדבר השכיח ביותר שיש למורה, ואז הפתרון הוא לרוב מנוחה קולית, צמצום שעות עבודה ובמקרים מסוימים ניתוח. אבל אבחנה מדויקת והמלצות - רק לאחר בדיקה!