שיעול חזק לסבתי

דיון מתוך פורום  צרידות

26/10/2013 | 02:17 | מאת: אבי

שלום רב דוקטור ! במהלך השלושה שבועות האחרונים יש לסבתא שלי בת השמונים שיעול חזק מאוד וטורדני שמלווה בליכה. רופאת המשפחה הציעה צילום ריאות אולם לא נמצא שום ממצא היכול לעזור בבעיה . עוד לפני כן היא אמרה לה לקחת אנטביוטקה למשך כ 8 ימים אבל זה כמובן לא עזר. ראוי לציין שהשיעול הוא חזק ממש וכן הוא 24 שעות גם במהלך שעות הלילה כך שהיא כמעט ולא ישנה .סבתא שלי היתה חולה עוד בחודש ספטמבר והיא טוענת שמאז השיעול לא מפסיק , אך אנחנו שמנו לב שבשבועיים האחרונים זה כבר ממש נההיה בעיה . עוד ראוי לציין שסבתא לוקחת תרופות לחיזוק הגוף וכמה אחרות .יכול להיות שאחת התרופות גורמת לכך? איך אפשר לבודד את הבעיה ? אשמח לחוות דעת בנושא. תודה ושבת שלום

27/10/2013 | 16:46 | מאת:

לשיעול סיבות רבות - דלקת ריאות, דלקת בסימפונות ובקנה הנשימה, דלקת בגרון ובחללי האף והסינוסים. כמו כן יתכן ומדובר בתגובה לתרופות שונות, אלרגיה וכו'. לפעמים גם לא מוצאים שום סיבה. מכיוון שיש ליחה מרובה כנראה שיש תהליך זיהומי/דלקתי הגורם לכך. אם בצילום חזה אין ממצא כלשהו השלב הבא הוא בדיקת אא"ג הכוללת בדיקה בסיב אופטי של חללי האף, לוע וגרון. אם אין ממצאים שם יש לשקול גם ייעוץ מומחה לריאות.