שאלה חשובה בנוגע לצרידות- דחוף

דיון מתוך פורום  צרידות

10/03/2011 | 15:08 | מאת: ליאת

שלום רב, אבא שלי סובל מזה כמה חודשים מצרידות שלא עוברת. הרופאים אומרים שיכול להיות שמדובר ביבלת והוא צריך לעשות ניתוח ולהוציא את מה שיש לו בכדי לראות במה מדובר. אבא שלי עישן לפני המון שנים, כרגע הוא לא מעשן בכלל. הוא בן 66. האם הדבר יכול להיות מסוכן או חלילה גידול? אציין שאין לו כאבים או דבר דומה, הוא לקח אנטיביוטיקה בעבר אך זה לא עזר. אודה מאוד לתשובתך ליאת

10/03/2011 | 15:47 | מאת:

שלום ליאת, אמנם טרם בדקתי את אביך, אבל במקרה של צרידות ממושכת אצל אדם מבוגר עם ממצא במיתרי הקול ועם רקע של עישון- ההמלצה היא להסיר את הנגע בניתוח גם כדי לשפר את הקול וגם כדי לשלוח את הממצא לבדיקה פתולוגית לשלול גידול.