כאבי גרון לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  צרידות

15/08/2013 | 17:06 | מאת: בת 21

שלום ד"ר מזה 3 שבועות לאחר ניתוח הסרת ציסטה במיתרי הקול. כשבוע וחצי שתקתי ומיד לאחר מכן התחלתי לדבר אך לא בכמויות. לאחר שעברו שבועיים מהניתוח,ביום ראשון 11/8 חזרתי לעבודה אך המנהלת התחשבה והעמידה אותי בעמדה ללא מאמץ קולי- במטבח. דיברתי אך לא הרבה, דברים לצורך עבודה.. ואני מרגישה שבאמת גם כשאנע לא מדברת יותר מידי אני מרגישה כאבי גרון כאלה אבל ממש על המיתרים,הבדיקה שלי לאחר הניתוח היא רק בשבוע הבא ב22/8..מה עושים? האם זה נורמלי להרגיש ככה? הקול שלי כבר לא צרוד מאז הנילוח אולי ממש צרידות עדינה שבקושי שומעים.. אך לאחר דיבור ממושך)לא מרובה) אני מתחילה להצטרד יותר עם כאבי גרון.. ללא ספק אני מדברת לא נכון- מהגרון.במקום מהסרעפת ולכן דרוש קלינאי תקשורת אבל בנתיים מה אני אמורה לעשות עד שאני יתחיל טיפולים?? בבקשה אשמח לתשובה

16/08/2013 | 15:54 | מאת:

אלו תופעות שכיחות אחרי ניתוח ומסתדרות בהדרגה. מה שחשוב זה שאיכות הקול טובה יותר. יש כאן חוסר איזון בהפעלת שרירי הגרון שנובע מזה שחל שם שינוי לאחר הניתוח. נסי לתרגל דיבור רגוע ומתון בזמנך הפנוי מלווה בנשימה איטית ועמוקה מהסרעפת. כמובן שכדאי לקבוע תור בהקדם לקלינאי תקשורת שיעבוד איתך על הטכניקה.