איבוד קול

דיון מתוך פורום  צרידות

29/07/2013 | 18:34 | מאת: אס

מזה כשלושה חודשים סובלת מהקול. אני מורה מזה 22 שנה ובחודש יוני הגעתי למצבים רבים בכיתה שבהם אין ביכולתי לדבר בקול רם, ואף להשתעלויות קשות. לאחר כחודש נגשתי לרופאת משפחה שאבחנה אודם בלוע וציינה ריפלוקס, כך גם רופאת א.א.ג. בבדיקה של מיתרי הקול נמצא הכל תקין. בנתיים אני לוקחת נקסיוס 20 מ"ג כחודש ואין שיפור. אין ביכולתי לדבר בקול רם וכשאני מפהקת, תוקף אותי שיעול והשתנקות עד לכדי חשש מפיהוק. עוד חודש תחילת השנה בעבודה, ואני חוששת מחוסר יכולת לדבר בקול רם בכיתה (אין ברירה...) מה עושים? תודה

04/08/2013 | 06:30 | מאת:

צרידות אצל מורות בד"כ לא קשורה לרפלוקס, ולכן הטיפול שתיארת פעמים רבות אינו עוזר כלל. יותר סביר שיש לך יבלות או מצב שהוא טרום יבלות. מציע לעבור בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה כדי להגיע לאבחנה הנכונה ולהמליץ על הטיפול הנכון.