בצקות ואי סגירת מיתרים במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

28/07/2013 | 04:21 | מאת: לירון

שלום רב, אני פונה אליך בעקבות בצקות חוזרות ונשנות במיתרי הקול ואי סגירת מיתרים, לכל אורכם, במשך כ - 6 שנים, לסירוגין. הבעיה נוצרת ומצבה מוחמר בכל פעם שאני משולבת בסביבת עבודה הדורשת דיבור (אך לא יותר מהרגיל). הרופאים טוענים כי יש לי קול רגיש ושעלי לעבודה בעבודה שלא מדברים בה (תשובה לא מציאותית). בעברי, טופלתי בקלינאות תקשורת, השילוב של התרגילים עם שתיקה ממושכת של מס' חודשים - פתרו את הבעיה, אך היא חזרה שוב כשהתחלתי לעבוד (אין לי אפשרות לא לעבוד לנצח). אני חייבת לטפל בבעייה זו, המתאפיינת בצרידות רבה, בהפקה קולית מאומצת ובעייפות קולית, משום שהיא פוגעת לי מאוד במערך התקין של החיים ומונעת ממני לעבוד כרגע, כדי לא להחמיר את המצב. אשמח אם תוכל לעזור לי בייעוץ ובהכוונה בנוגע לאנשי המקצוע הספיציפיים והרגישים ביותר לבעייה זו (טופלתי בעבר ואובחנתי אצל טובי הרופאים, אך כנראה שעדיין לא מצאתי את האדם הנכון). אציין כי אני חברה בקופ"ח כללית, ואם יש אנשי מקצוע טובים דיו, ששייכים לקופה, אשמח לקבל את שמם. שבוע טוב ומבורך.

04/08/2013 | 06:29 | מאת:

לא ציינת אם את מעשנת או לא. אם כן הפסיקי מיד אם את רוצה לשפר את הקול. אם טרם עברת סטרובוסקופיה אני ממליץ שתעשי זאת, לעיתים יש ממצא על המיתרים שהסרתו בניתוח יכולה לשפר את המצב. מעבר לכך - את נמצאת במילכוד אותו מתארים רבים, ולמעשה מה שאמרו לך זה נכון - אם יש בעיה קבועה על המיתרים, עבודה בתחום הדורש שימוש מאומץ בקול תחמיר את המצב.