פוליפ/יבלת

דיון מתוך פורום  צרידות

15/07/2013 | 09:02 | מאת: אוראל

הי ד"ר בוקר טוב.. אובחן אצלי בחודש פברואר בבית חולים אסף פוליפ שפיר על מיתר שמאל.. נקבע לי ניתוח לעוד 10 ימים ב25/7. לפני כשבוע היתי בבדיקת מרדים ושוב עשו את הבדיקה כדי לתעד - הרופא שבדק אותי אמר שזה פוליפ או לפי מה שנראה לו יבלת על המיתר השמאלי ובכל מקרה הניתוח הוא אותו הניתוח.. רציתי לשאול, האם יש אפשרות שיפגעו מיתרי הקול בנזק בלתי הפיך? האם הרקמות שיורידו הם אןתם הרקמות שמפיקות את קולי? בכל מקרה אבצע קלינאי תקשורת חודש לאחר הניתוח,אך עדין יש בי חששות מהניתוח.. מההרדמה,מההחלמה,מכריתת הפוליפ,איזה קול יהיה לי והאם הוא ישאר חלש כמו לרוב כותבי הפורום הזה?

15/07/2013 | 09:08 | מאת: המשך

קראתי גם שלמישהי נפגע העצב כתוצאה מניתוח ומאז קשה לה לנשום!? אני נורא מפחדת מהתוצאה לאחר הניתוח אשמח אם תרגיע אותי בתשובה שלך :(

18/07/2013 | 15:53 | מאת:

יבלת/פוליפ נמצאים במיתר הקול במקום בו מופק הקול. כריתה זהירה ואחראית שלהם מביאה לכך שאיכות הקול לאחר הניתוח בד"כ טובה יותר. הסבירות לנזק בלתי הפיך נמוכה ביותר אם הניתוח מבוצע כראוי. מדובר בניתוח קצר והרדמה קצרה ובדרך כלל ההחלמה אינה קשה. איפה ראית שלרוב כותבי הפורום הזה יש קול חלש אחרי ניתוח? העצב לא נפגע מניתוח מיתרי קול, העצב נפגע מניתוחי צוואר, זה לא מה שאת עומדת לעבור.

18/07/2013 | 22:42 | מאת: אוראל