ניתוח DL

דיון מתוך פורום  צרידות

10/07/2013 | 20:20 | מאת: עומרי

ד"ר להב שלום, אמי עוברת בעוד חודש ניתוח DL לאחר מעקב ממושך של כשנתיים ע"י בית חולים (ולאחר מעקב של כארבע שנים ע"י רופאים מקצועיים שונים). היא סובלת מצרידות מתמשכת כבר למעלה משש שנים ונאלצה להפסיק את עבודתה. עד היום לא אותרו ממצאים קונקרטיים באשר לגורם לצרידות, למעט "עיבוי", "קיפול" ושחיקה של המיתרים באופן מתגבר ונסוג, וגם עם קביעת הניתוח לא ידוע בדיוק מה יתבצע במהלכו... השאלות שלי הן: מה הפרוצדורות האפשריות בניתוח כזה במידה ויהיו ממצאים? דרך איפה נכנסים אל הגרון והאם יש צורך בחיתוך ותפרים? וגם: מדוע משך האשפוז וההחלמה ארוך כל כך? תודה מראש!

18/07/2013 | 15:49 | מאת:

אינני מכיר את אימך (או שכן?) כך שאין באפשרותי להתייחס באופן נקודתי. מה שאפשר לעשות בניתוח זה למשש את המיתרים באמצעות מכשירים עדינים ולראות האם יש ממצא שמסתתר ולא נראה בבדיקה במרפאה, כמו ציסטה, צלקת, כיס פנימי במיתר וכו'. הטיפול הוא בהתאם לממצא. הניתוח אינו כרוך בחיתוך ותפרים אלא מבוצע דרך הפה. לא ידוע לי מה משך האשפוז שמתוכנן לאימך, בבית החולים בו אני מנתח משך האשפוז הוא לילה אחד בדרך כלל.