ציסטה במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

25/06/2013 | 21:49 | מאת: נתן

עברתי בדיקה עם סיב אופטי עקב צרידות ממושכת וגילו ציסטה בשליש הקדמי של מיתר ימין באספקט התחתון. הרופא יעץ לי לשקול התערבות כירורגית של כריתה בDL. האם תוכל להסביר מה זה כריתה בDL ואיך מתבצע ניתוח כזה? תודה נתן

02/07/2013 | 23:18 | מאת:

DL = Direct Laryngoscopy. צינור חלק ומעוגל מוכנס דרך הפה באופן שמאפשר תצפית ישירה למיתרי הקול, שזה בדיוק פירוש השם. בשלב זה מבצעים כריתה מיקרוכירורגית של הציסטה באמצעות מכשירים המוחזקים מבחוץ ובהנחיית מיקרוסקופ. הניתוח אורך בין חצי שעה לשעה וההתאוששות מהירה, מומלץ לשתוק בשבוע שלאחר מכן כדי להשיג תוצאות מיטביות.