זמר שמצטרד המון

דיון מתוך פורום  צרידות

28/05/2013 | 13:27 | מאת: ליאור

אני זמר שמופיע בחתונות ועובד לעיתים ערב ערב. לאחר יומיים של הופעות אני כבר מצטרד נורא וזה מאד מקשה עליי.. אני עושה פיתוח קול מסודר כבר שנתיים אבל לא נראה שזה עוזר במשהו. עשיתי בדיקה פולשנית של מיתרי הקול לפני כמה חודשים והרופא אמר לי שהכל נראה תקין השאלה שלי האם יש לי משהו שאוכל לעשות כדי לפתור את זה? זו הפרנסה שלי וקשה לי לתפקד ככה תודה

30/05/2013 | 21:01 | מאת:

הסיבה הכי שכיחה היא נזק מצטבר ושחיקה של מיתרי הקול הגורמת לבסוף ליצירת יבלות. בלי לבדוק אותך אני לא יכול לדעת אם יש לך כבר יבלות או לא. הפתרון הוא פשוט אבל קשה ליישום - פשוט לדבר פחות, לצמצם את כמות הדיבור הלא הכרחית. כדאי לך לעבור בדיקה סטרובוסקופית של מיתרי הקול כדי לוודא שהאבחנה נכונה.