ציסטה במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

29/08/2012 | 20:27 | מאת: אלעד

שלום ד"ר יונתן, אני סובל מי זה שנים רבות מצרידות בעקבות ציסטה במיתרי הקול.עברתי כמעט כל טיפול אפשרי כולל ניתוח, קלינאית תקשורת פרטי וקבוצתי ודיקור ונראה שהציסטה חוזרת כל פעם מחדש ומסרבת להיעלם. רציתי לשאול אותך אם ידוע לך על טיפול תרופתי קונבנציונאלי או הומאופתי אשר יכול לעזור לציסטה להיספג. כמו כן רציתי לשאול אותך אם גרגור מי מלח עוזר למיתרי הקול? בברכה דניאל

08/09/2012 | 08:50 | מאת:

ציסטה חוזרת אחרי ניתוח? או שלא נכרתה כמו שצריך או שלא מדובר בציסטה. אין טיפול תרופתי כזה או אחר המעלים ציסטות. אני מציע לך לעבור בדיקת סטרובוסקופיה במרפאת מיתרי קול כדי להבין מה בדיוק קורה אצלך במיתרים.

08/09/2012 | 12:32 | מאת: אלעד

שלום ד"ר יונתן, אני משער שבמידה והרגלי הדיבור אינם משתנים הציסטה יכולה לחזור. לא? אינני יודע אם נכרתה כמו שצריך. מאבחנה חוזרת כארבע שנים לאחר הניתוח אובחנה שוב ציסטה. האם אתה עושה בדיקות וידאו סטרובוסקופיה בקפלן? אם כן, מה מספר הטלפון שלך? האם אתה יודע מה זמן השתיקה המומלץ לאחר ניתוח להורדת ציסטה? שבת שלום דניאל