צרידות כרונית

דיון מתוך פורום  צרידות

06/07/2012 | 18:01 | מאת: ילי בין

מה ההבדל בין פוליפ , יבלת וציסטה מכיון שבבדיקה הראשונה שלי אמרו לי שיש לי יבלת גדולה במיתר קול ימיני ולאחר שנה אמרו שזה ציסטה ורק ניתוח יפתור את בעיית הצרידות , האם יש פיתרון שאינו כירורגי לבעייתי?

11/07/2012 | 13:12 | מאת:

פוליפ, יבלת וציסטה הם "קרובי משפחה". מה שמשותף לכולם הוא שבד"כ הסיבה להיווצרותם היא שחיקה קולית, שימוש ממושך או מוגזם בקול. כולם שפירים. ניתן תמיד לנסות ריפוי בדיבור, מנוחה קולית, שתיקה זמנית ואם זה עוזר אפשר להמנע מניתוח. אם הצרידות משמעותית ולא משתפרת, ניתוח קטן יכול לפתור את הבעיה.