שיתוק במיתר קול

דיון מתוך פורום  צרידות

25/06/2012 | 21:51 | מאת: דידי

שלום רב, אני בת 39, לאחר צרידות של שבוע לערך, שבמהלכו רופאת המשפחה נתנה לי אנטיביוטיקה (מוקסיויט), הלכתי לאאג (כשראיתי שאין שיפור) והוא בדק ומצא שיש לי שיתוק במיתר קול אחד. הוא הפנה אותי לאולטרסאונד צוואר ולסיטי ראש, צוואר וחזה. בנוסף הוא נתן לי סטרואידים, שמתחילה מ-60 למשך 5 ימים עם ירידה לאחר מכן... יש לי מס' שאלות: 1. הבדיקות הללו לא מוגזמות (אני יודעת שלסיטי יש הרבה קרינה)? 2. אני סובלת מבעיות במפרקים, לא מוגדר כדלקת פרקים, אבל בבירור לגבי תסמונת שיורגן, האם יכול להיות קשר מסוים, אולי פגיעה במפרק שיש במיתרים... 3. איך מתרפאים מהצרידות, או יותר נכון מהשיתוק הזה, או שקודם צריך למצוא את הגורם? תודה מראש

25/06/2012 | 21:53 | מאת: דידי

שכחתי גם לשאול, אם מותר לדבר, או רצוי שלהמעיט בדיבור?

29/06/2012 | 23:06 | מאת:

הבירור שהציעו לך הוא מקובל ויש לבצעו בניסיון לאתר את הסיבה לשיתוק. לרוב לא נמצאת סיבה כזו והבעיה חולפת מעצמה תוך תקופה הנעה מחודשים ועד שנה. דרוש מעקב כדי לראות האם הבעיה נפתרת או שצריך טיפול כלשהו. אין מניעה לדבר ואף רצוי להשתמש במיתרים.