אחרי ניתוח..עדיין מצטרד

דיון מתוך פורום  צרידות

20/05/2012 | 19:30 | מאת: יאיר

ד"ר להב שלום, נותחתי על ידך לפני כ-4 שבועות (ציסטה גדולה במיתר ימין ועוד ציסטה במיתר הנגדי). אחרי שתיקה של שבוע, שבתי לדבר בהדרגה והיתה הטבה. אבל מאז שחזרתי לשגרה בעבודה, שבתי להצטרד מדיי פעם. אם אני נח מדיבור, הקול משתפר אבל בדיבור רציף אח"כ אני שוב מצטרד ומתעייף. מדיי פעם גם מרגיש צריבה בגרון. הקול לא "נעלם" באמצע הדיבור כמו שהיה טרם הניתוח שזה דווקא נראה לי סימן טוב.. אני מגיע לביקורת אצלך בסוף השבוע, אבל אני עדיין מוטרד האם הדבר טבעי והמיתרים עדיין נמצאים בתקופת החלמה מהניתוח? ומה עוד מומלץ לעשות בשלב זה?

20/05/2012 | 21:51 | מאת:

שלום יאיר בשבועות הראשונים אחרי ניתוח הקול יודע עליות ומורדות עד שהתוצאה מתייצבת. נשמע שסה"כ יש שיפור וזה מעודד. אם אתה מצטרד ומתעייף תוך כדי דיבור בעבודה סימן שאתה מאמץ אותו יותר מדי, ממליץ להרפות ולנוח יותר מבחינה קולית. אין לי ספק שתוך מס' שבועות התלונות האלו יחלפו.