ציסטה במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

01/05/2012 | 23:44 | מאת: רוני

שלום, שמי רוני ואני בת 23. לאחרונה הייתי בבדיקה אצל סגן מחלקת אף אוזן גרון בבית חולים בני ציון שבחיפה שאבחן אצלי ציסטה במיתר הקול השמאלי. רציתי לשאול האם יש איזשהו מנוס מהניתוח? אם לא אעבור את הניתוח האם אסכן את בריאותי? אני מאוד מפחדת מההרדמה ומהניתוח בכלל ורציתי לשמוע את עצתך! תודה.

04/05/2012 | 18:32 | מאת:

ציסטה היא בדרך כלל ממצא שפיר ולא מסוכן, ואם האבחנה נכונה לא חייבים לנתח. בכל אופן, ציסטה בד"כ לא נעלמת לבד ואם לא תטפלי בה תישארי צרודה. הניתוח מאוד פשוט וההרדמה קצרה ובטוחה. אם זה מאוד מפריע לך ההמלצה היא לנתח, אם לא אז אפשר לחכות.