מאמץ קולי בעבודתי כגננת

דיון מתוך פורום  צרידות

01/04/2012 | 20:10 | מאת: לילך

שלום רב, הינני סטודנטית העתידה להיות גננת שכרגע עובדת בגן פרטי. אני שמה לב ואומרים לי שאין לי קול חזק כמו שנחוץ לגננות ולכן אני מוצאת את עצמי מאמצת מאוד את קולי במהלך היום יום בגן. אני לעיתים מצטרדת וחשה אי נוחות בגרון. אני נחנקת לעיתים קרובות כשאני שותה האם זה קשור? מרצה שלי אמרה לי שעליי לפנות לקלינאית תקשורת - לפיתוח הקול ולרופא א"אג שיבדוק אם יש נזק או יבלת על מיתרי הקול כתוצאה מהמאמץ כי זה מסוכן ואני עלולה לאבד את קולי. אני רוצה להיות בטוחה שהיא נתנה לי תשובה נכונה ומדוייקת. ממי אני מקבלת הפנייה לקלינאי תקשורת? אני מודאגת לקולי ורוצה לטפל בזה כבר עכשיו.

12/04/2012 | 01:33 | מאת:

שלום לילך קודם כל - בדיקת אא"ג להערכת מצב המיתרים. לפני שאת מתחילה לעבוד, גם מבחינת הגנה עליך, כדאי לך לדעת מה המצב. בדיקה סטרובוסקופית של מיתרי הקול תאבחן האם יש יבלות או כל ממצא אחר, ורק אח"כ תופני לקלינאית תקשורת.

12/06/2012 | 22:23 | מאת: לילך