אבחון קול

דיון מתוך פורום  צרידות

12/03/2012 | 20:29 | מאת: hadas

ד"ר יונתן שלום רב! היום הייתי באבחון קול (לאחר שאובחנו אצלי יבלות במיתרים) היא אמרה לי שהתחושה שלה, זה שמדובר יותר בבעיה בסגירת המיתרים,ולא ביבלות,והיא לא שומעת צרידות. אבל אם הוא ראה, אז היא מקבלת את זה, אמרתי לה,"גם אני ראיתי..." ותארתי לה במה מדובר. בסיכום היא כתבה כך: (הכתב לא ממש ברור, אני מנסה להעתיק..) "נראה קלינית, שהבעיה יותר של קושי בסגירה, ופחות של יבלות. כדאי לעקוב עם לרינגוסקופיה בהמשך" אגב, אתה כתבת באבחון: "יבלות מאורגנות דו"צ.. מפריעות לסגירה הגלוטית. טוב, מה שלא הבנתי זה: 1.אם היא טוענת שהבעיה בסגירה, ואתה כתבת שזה בגלל היבלות, זו לא בעצם אותה בעיה? 2.היא אמרה שהיא לא שומעת צרידות, הסברתי לה שהקול שלי נחלש, ונהיה בס, ולא צלול- זה לא סוג של צרידות? 3.הבנתי שלרינגוסקופיה מבוצעת או בהרדמה או בהסתכלות, היא יותר טובה מסטרובוסקופיה? למה היא המליצה לי על זה? המון תודות! על המסירות , וסליחה על הטרחה.. hadas

24/03/2012 | 19:16 | מאת:

יבלות גורמות להפרעה בסגירה בהצלחה עם קורס הריפוי בדיבור.

24/03/2012 | 19:23 | מאת: hadas

אשמח אם תוכל לנענות לי על שאלה 3. ההבדל בין סטרובוסקופיה ל לרינגוסקופיה