צרידות בצלילים נמוכים

דיון מתוך פורום  צרידות

31/01/2012 | 00:45 | מאת: יוסי

אשתי זמרת בת 65. בזמן האחרון יש לה צרידות בצלילים נמוכים כשהיא שרה. בגובה ובדיבור קולה נקי, צלול ויפה. אין לה כאבים ואיננה מרגישה עייפות. האם יש מה לעשות בנידון או שזו תוצאה של הגיל? תודה!

04/02/2012 | 19:16 | מאת:

הטכניקה בשירה שונה מהטכניקה בדיבור רגיל, ומכאן ההבדלים שתיארת.יתכן שמדובר בשינויים טבעיים של הגיל, אולם כיוון שמדובר בזמרת שאיכות קולה חשובה, אמליץ על בדיקת סטרובוסקופיה של מיתרי הקול לקבלת תשובה מדויקת.

08/02/2012 | 11:32 | מאת: יוסי

ד"ר יונתן להב, שמחתי מאוד לקבל את תשובתך. לפני כשנה אשתי רצתה להגיע אליך מטעם קופת החולים ונדרשו ממנה כמה תהליכים (אינני זוכר את כולם), וביניהם הפנייה של רופא אא"ג, דבר שהיא לא הצליחה להשיג. האם יש אפשרות להגיע אליך בצורה אחרת? תודה!