צרידות קשה

דיון מתוך פורום  צרידות

19/01/2012 | 11:20 | מאת: בלוצה

שלום רב, אני סובלת מצרידות שנמשכת כבר למעלה משבועיים (כמעט אילמת) משתדלת לא ללחוש, אבל קשה אני אמא ל2 זעטוטים שובבים. זו כבר שנה שלישית ברציפות שבאותה התקופה\עונה אני נתקפת בשיעול קשה וטורדני, כאבי גרון, נזלת ותחושה של סתימות כללית (ללא חום) וכל זה מוביל לצרידות והעלמות מוחלטת של הקול לכמה ימים רק שהפעם השיעול התחיל והיה ממושך וטורדני במיוחד, והיה יום מסויים שכנראה דיברתי הרבה וחזק ומאז קולי נדם, רק לחישה יוצאת מגרוני וכמו שהבנתי זה לא מומלץ, נבדקתי ע"י רופא משפחה, הריאות אוזניים בסדר, נבדקתי ע"י א.א.ג (אוטוסקופיה) שמצאה בבדיקה שמיתרי הקול "מעט מעובים" ונתנה מרשם לספריי פליקסונזה. אני עדיין כמעט אילמת, משתעלת, מנוזלת, הגרון כואב, ובבקרים כשהשיעול ליחתי הליחה אפילו קצת דמית. האם מיתרים "מעט מעובים יכולים לגרום לצרידות קשה ואילמות ממש או שמא אני צריכה בדיקות נוספות, נראה לי שהתופעות שמהם אני סובלת, השיעול, הנזלת, התחושה באוזניים של סתימות וכאילו פתאום בקיעה (כשמפהקת) והצרידות שהכל קשור ביחד בחבילה שאמא שלי קוראת לה "גריפה", אני מודאגת משום שזה נמשך למעלה מחודש, השיעול כבר חודשי וחצי עם עליות וירידות והצרידות יותר משבועיים, יש עצות נוספות? תודה

20/01/2012 | 18:51 | מאת:

שילוב של מחלת חום ויראלית, שיעול ודיבור מוגזם יכולים לגרום לצרידות קשה בצורה של בצקת/דימום/נפיחות במיתרים. יכול להימשך מספר שבועות ולחלוף בהדרגה. חשוב לשמור על שקט יחסי, להמנע מצעקות, לשתות הרבה מים. אם הבעיה נמשכת מעבר לכך יש לעבור בדיקת סטרובוסקופיה של מיתרי הקול לשלול ממצאים קבועים כדוגמת יבלות.