אחרי השתיקה...

דיון מתוך פורום  צרידות

08/01/2012 | 02:26 | מאת: עידה

שלום רב, אני מורה במקצועי, ומזה חודש וחצי שאני סובלת מאובדן קול חוזר ונשנה.זה התחיל כשהייתי מצוננת וחשבתי שזה סתם וירוס ועבדתי כרגיל, אך זה לא עבר וכל כמה ימים עוצמת קולי אבדה עד שכבר לא יכולתי לדבר אחרי חצי יום עבודה. הלכתי לרופא א.א.ג. הוא הביט אל תוך גרוני עם מראה קטנה ואמר שיש לי יבלות קטנות וחוסר סגירה של המיתרים. הרופא הורה לי על שתיקה מוחלטת למשך שבועיים והיפנה לקלינאית תקשורת. התקופה עומדת לחלוף ורציתי לשאול, מה אחר כך? האם היבלות יכולות להיעלם בתקופה זו? (או אי פעם בלי התערבות כירורגית, או תרופתית שלא הוצעו לי?) האם מותר לי לחזור לעבוד כרגיל כל עוד לא התחלתי את הטיפול אצל הקלינאית? האם לא אצטרד שוב? אני מפחדת מהיום שתיגמר לי החופשת מחלה מהרופא ואצטרך לחזור ולדבר. איך אפשר לדעת אם שבועיים זה מספיק? (ומספיק למה?..) תודה מראש על התשובה...

19/01/2012 | 09:12 | מאת:

באופן כללי אי אפשר לטפל ביבלות בשתיקה חד פעמית, ארוכה ככל שתהיה. הפתרון צריך.להיות מתמשך בצורה של. צמצום כללי של כמות הדיבור בעבודה ומחוצה לה, ריפוי בדיבור לשיפור טכניקה קולית וכן צמצום זמני או קבוע בשעות ההוראה. למורות רבות זה מספיק. ממליץ לבצע בדיקה סטרובוסקופית של מיתרי הקול בשאלה האם כדאי לנתח כעת או להמתין שכן יבלות רבות יכולות להיספג גם ללא ניתוח אבל לא תמיד. ממליץ על התייעצות במרפאת מיתרי קול.