צרוד חודש

דיון מתוך פורום  צרידות

07/01/2012 | 15:56 | מאת: אמיר

שלום, אני בן 29, בריא בד"כ ולא מעשן. התחלתי להצטרד לפני כחודש. בתחילה חשבתי שזה על רקע התקררות/אלרגיה אבל ההצטרדות נמשכה (אני לא מדבר הרבה בעבודה ובכלל). בבדיקת רופא אא"ג השבוע עם סיב אופטי נמצאה התחלה של יבלת קטנה במיתר הימני בחלקו הקדמי. כמו כן אודם במיתרים בחלקם האחורי ובצקת בחלקו האחורי של המיתר הימני. ושקדים נפוחים. הרופא אמר שאני סובל מריפולקס ונתן טיפול של אומפרדקס 20 מ"ג לחודש. ולבוא אח"כ לביקורת לבדוק אם היבלת נעלמה. שאלותיי: 1. האם הרפולקס גרם ליבלת? והאם היא בכלל יכולה להעלם מעצמה? (כי קראתי כאן שיבלות חד צדדיות הן בעצם לא יבלות אלא פוליפים). 2. האם יש צורך בבדיקה סטרובוסקופיה? 3. התחלתי לנחור בשינה בחודש וחצי האחרונים (מעולם לא נחרתי).האם יש קשר לריפולקס ונחירות? תודה ושבוע טוב.

07/01/2012 | 16:08 | מאת: אמיר

האם אפשר לדבר רגיל או שעדיף לשתוק ככל שניתן? הרופא לא דיבר על כך, ובינתיים אני מנסה כל הזמן "לבדוק" אם חוזר לי הקול ומתאכזב מחדש...