צצרידות ועייפות כרונית של מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

27/12/2011 | 05:28 | מאת: רונן

שלום רב ותודה מראש על בעזרה שלך. יש לי בעיה קשה ומורכבת במיתרי הקול ואני פשוט אובד עצות, אשמח לחוות דעתך בעיניין, אז ככה: אני בחור בן 30, סובל ממיתרי קול רגישים כבר 5-6 שנים, הבעיה מתבטאת בזה אני מרגיש עייפות נוראית במיתרי קול כשאני מדבר ומאבד את הקול מהר, לפני שנתיים הייתי באיכילוב אצל רופא מאוד נחמד ומקתועי בשם "כהן יקי" אם אנני טועה ןעשה לי בדיקה שהכניס לי איזה סיב אופטי לגרון כדי לבדוק מה הולך שם, רק מצא אדמומיות במיתרי קול, הבעיה היא שיש לי תופעה מאוד משונה בגוף שלי שהיא כבר שנים ככה, הוא מגיב פי כמה גרוע יותר מבן אדם רגיל ולמרות שהוא מצא אדמומיות שם הגוף שלי כנראה מפרש את זה בצורה קשה יותר, רופאי אף אוזן גרון שהלכתי לא ממש יודעים מה לעשות איתו כל הזמן חושבים שזה ריפלקס ונותנים לי "אומפרדקס" כבר שתיתי את הכדור הזה לתקופה של חודשים רבים ואל עוזר, עד ששלחו אותי לקלינאית תקשורת היא אומרת שרוצה עוד פעם בדיקה עם הסיב האופטי אל תוך הגרון כי כבר עברו שנתיים, למרות שאני אומר לה שמצבי לא השתנה מאז, שולחת אותי שוב פעם לרופא אף אוזן גרון והוא במקום לעשות לי הפניה לבדיקה שולח אותי עוד פעם לגסטרו, אני משמ אובד עצות, כי גם שיעשו לי את הבדיקה שוב פעם באיכילוב עם הסיב האופטי כדי לבדוק מה יש בגרון ימצאו אדמומיות סביר להניח, ולא איזה יבלת או בעיה אחרת, אני בקופת חולים מכבי ויש לי מגן זהב אני צריך בבקשה אם אפשר עצה מה לעשות, שם של רופא שמתעסק במיוחד בבעיות של מיתרי קול או מכון ספציפי שאולי יוכלו לעזור לי, אני חיי חיים ממש מוגבלים בגלל שבקושי יש לי קול וגם כשאני מדבר קשה לי מאוד, עזרה בבקשה..... תודה רבה

02/01/2012 | 01:04 | מאת:

יש מספר מומחים למחלות מיתרי הקול בארץ, היית כבר אצל אחד מהם ואתה יכול לחזור אליו לבדיקה חוזרת. סטרובוסקופיה בסיב קשיח דרך הפה היא דרך הבדיקה המומלצת לאבחנה מדויקת של הפרעת קול כמו שלך.