צלקות על מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

16/11/2011 | 08:39 | מאת: לימור

אני גננת כשתים עשרה שנים וסובלת מצרידות בשלוש שנים האחרונות. אובחנו אצלי לפני כשנתיים וחצי יבלות על המיתרים ולצערי לא טיפלתי. כיום אני צרודה מאוד עד כדי איבוד קול יומיומי והשבוע עברתי בדיקת סטרובוסקופיה בבית חולים ונאמר לי כי אין לי בכלל יבלות אלא צלקות בחלק התחתון של המיתרים ופוליפ וכי המיתרים שלי כלל לא נפגשים. אני שותקת כבר למעלה משבועיים ונאמר לי להמשיך לשתוק עוד חודש כדי להפטר מהפוליפ אך בקשר לצלקות נאמר לי כי אין לכך שום טיפול ואני צריכה לחשוב על החלפת מקצוע והמעטת הדיבור משמעותית כל חיי. אינני מעוניינת כלל בהחלפת מקצוע ורציתי לדעת האם מנסיונך העשיר יש טיפול לצלקות שיכול להשאיר אותי במקצוע שאני כל כך כל כך אוהבת.

20/11/2011 | 00:47 | מאת:

כפי שכבר אמרתי לא פעם בפורום זה, הסיבה העיקרית לצרידות אצל גננות היא יבלות. מצד שני אם הבדיקה האחרונה שעברת היא מהימנה, יתכן והאבחנה שונה. אם באמת יש פוליפ, מומלץ לשקול להסירו בניתוח, זה יהיה פתרון מהיר ויעיל יותר משתיקה ממושכת. לגבי הצלקות - צריך לראות במה בדיוק מדובר כדי להמליץ על טיפול כלשהו.