צרידות ממושכת

דיון מתוך פורום  צרידות

15/11/2011 | 10:28 | מאת: מרב

שלום, אני גננת 22 שנה ובתקופה האחרונה אני כל הזמן צרודה. אני רוצה לציין שלפני 8 חודשים הפסקתי לעשן ומאז אני מרבה להצטרד. השבוע ביקרתי אצל א.א.ג היא אמרה שיש לי יבלות ואין סגירה של המיתרים, לא כ"כ הבנתי, והפנתה אותי לקלינאית. השאלה האם אני יכולה להמשיך בעבודתי ואולי עלי לתת מנוחה למיתרים?.... מה עושים?.....

20/11/2011 | 00:44 | מאת:

הסיבה השכיחה לצרידות אצל גננות היא יבלות. טוב מאוד שהפסקת לעשן! הדבר החשוב ביותר להקלה בצרידות הוא צמצום כמות הדיבור, בעבודה ומחוצה לה, במקביל לעבודה עם קלינאית תקשורת. מעקב לאורך כמה חודשים יקבע אם הטיפול הצליח או שצריך לעשות משהו משמעותי יותר כמו צמצום כמות שעות העבודה