צרידות וחוסר ממצאים

דיון מתוך פורום  צרידות

10/11/2011 | 08:35 | מאת: מזמרת

שלום ד"ר להב, אני שרה באופן חובבני בחבורת זמר ואף סולנית (ונהנית מכל רגע), מאוד חשוב לי לשמור על מיתרי הקול ועל כן אני מאוד משתדלת להשתמש בהם נכון. ובכל זאת, דיבור מאומץ מעט גורם לי להיות צרודה לכמה ימים. פניתי לרופא א.א.ג. אשר לא איתר כל ממצא בשיטת ארטוסקופיה. הוא הפנה אותי לקלינאית תקשורת אשר במרפאתה "גיחכו" על פנייתי וקבעו שבמקרה הטוב אתקבל שם בעוד שנה כי זה ממש לא דחוף. בינתיים אני סובלת מצרידות לעיתים מאוד קרובות ומאוד מתוסכלת מזה. מה אתה מציע? האם יש טיפול שמרני כלשהו אשר יכול להקל על הצרידות? (אגב, עיסוקי דורש ממני דיבור לא מעט). תודה!

10/11/2011 | 19:36 | מאת:

האם עברת בדיקת סטרובוסקופיה? האם הבדיקה בוצעה דרך הפה? אם לא אני ממליץ לך לעשות זאת כדי להגיע לאבחנה מדויקת. שירות קלינאיות תקשורת הוא מאוד לא זמין בד"כ והתורים מאוד ארוכים. עם כל הצער שווה לשקול לפנות באופן פרטי אם חשוב לך לקצר את התהליך.

11/11/2011 | 10:17 | מאת: מזמרת

כן, זו היתה בדיקה שבוצעה דרך הפה עם צינורית שבקצה שלה היה סוג מסוים של מצלמה. את הבדיקה ביצע רופא מומחה א.א.ג. מה זאת אומרת פרטי? יש קלינאיות תקשורת העובדות באופן פרטי? האם התכוונת לרופא פרטי? לא קיבלתי תשובה לגבי טיפול שמרני כלשהו.