צרידות אצל ילדה בת 4

דיון מתוך פורום  צרידות

11/10/2011 | 22:51 | מאת: טלי

שלום רב, בתי שלי (עוד שבוע בת 4)נצרדת בתדירות די גבוה כתוצאה מכך שהיא נוטע לפצוח בצרכות חזקות מאוד כשהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה. לא אכנס כאן לשיטות החינוך ותהליכים שאניובעלע מנסים, אך חלקית זה עובד והיא צורח ת משמעותית פחות מבעבר. אך עדיין אם קרה והיא צרכה כ 5 דקות הקול הצרוד חוזר. לי נראה שכבר אף פעם אין לה את הקול העדין שהיה לה פעם. עשינו בדיקת לרינגוסקופיה ואין יבולות. אא''ג שלח אותנו לקלינאית תקשורת המתמחה בצרידות בילדים (בדיקת שמיעה נעשה בקרוב). האם לדעתך טיפול מסוג זה יעיל או שמיתרי הקול נפגעו לתמיד? תודה וחג שמח, טלי

15/10/2011 | 21:17 | מאת:

הסיבה השכיחה ביותר היא בכל זאת יבלות. האם הבדיקה נעשתה בסיב אופטי? כדאי לחזור על הבדיקה. לפעמים לא מדובר ביבלות של ממש אלא בצקת/נפיחות של איזור מרכז המיתרים אשר גורם לתופעות דומות. בהנחה שזה המקרה, מדובר במצב הפיך ולא נזק קבוע. הפתרון הוא סבלנות, הדרכה ועידוד בלתי פוסק לדיבור פחות צעקני / צווחני, נשמע שאתם בכיוון ובאופן הדרגתי הקול ילך וישתפר. אין טעם לנתח יבלות בגיל הזה שכן אם הילדה ממשיכה "להתעלל" בקול הבעיה תחזור על עצמה. אם גם אחרי תקופה ממושכת של שינוי הרגלי הדיבור הצרידות נמשכת - יש לחזור על הבדיקה כדי לאמת את האבחנה. מומלץ לנסות ריפוי בדיבור בהנחה שילדה בגיל 4 תשתף פעולה...בהצלחה