הוראה וצרידות

דיון מתוך פורום  צרידות

03/10/2011 | 22:13 | מאת: א

אני מורה כבר 23 שנה. בשנים האחרונות אחת לשנה אני מאבדת את הקול והשנה אני כבר סובלת מצרידות שהולכת ובאה באופן יום יומי. בכיתה ממש קשה לי לדבר ואני מרגישה שאני ממש קורעת את הגרון. אני משתדלת לא לצעוק ( למעשה אינני יכולה כבר להפיק קול צעקה ) ולדבר בשקט, אך אני מלמדת בכיתות שיש בהם תלמידים רבים וכמובן שעליי לדבר בקול רם ולאורך שעות רבות ביום. בנוסף יש במשפחתי 3 מיקרים של סרטן מיתרי הקול, כך שהפניקה בעיצומה, וברור לי שעליי לגשת לרופא להמשך בירור. אני מבקשת לדעת מה עליי לעשות באופו מיידי ומעשי בכיתה כדי שארגיש הקלה כי המצב מתחיל להיות בלתי נסבל. בברכת גמר חתימה טובה! אורית

08/10/2011 | 23:34 | מאת:

הסיבה העיקרית והמרכזית לצרידות אצל מורות היא יבלות, על אף ההיסטוריה המשפחתית שלך. בדיקה סטרובוסקופית קצרה של מיתרי הקול שלך תביא לאבחנה (וקרוב לודאי להרגעה) ובהתאם המלצות לטיפול. גשי להיבדק! בינתיים צמצמי את כמות הדיבור, קחי חופשת מחלה.

09/10/2011 | 14:50 | מאת: א