יבלת על מיתרי הקול - כמה שאלות

דיון מתוך פורום  צרידות

18/09/2011 | 10:16 | מאת: ליאור

היי, בחודש מרץ אובחנה אצלי יבלת על מיתרי הקול והאמת - אני די זילזלתי והמשכתי לדבר כרגיל. לפני מספר ימים הייתי שוב אצל רופא אא"ג והוא החדיר לי צינורית דרך האף וראה שהיבלת עדיין קיימת. 1. אתמול איבדתי לגמרי את הקול - האם זה סימן להחמרה? בכל מקרה סוף סוף החלטתי לשתוק כמה שיותר. 2. הרופא שלח אותי לטיפול אצל קלינאית תקשורת אבל הבעיה היא שדרך קופות החולים יש תורים רק עוד כמה חודשים. פרטי עולה כ-250 ש"ח לטיפול. מה עושים? 3. באיזה מקרה מסירים את היבלת בניתוח? האם הניתוח מסובך או מסוכן? תודה רבה. ליאור

26/09/2011 | 00:20 | מאת:

איבוד קול הוא עדות לשימוש מוגזם בקול. מנוחה קולית ואפילו שתיקה מוחלטת לשבוע יכולים להביא לשיפור ניכר. אם מנוחה קולית לא עוזרת וגם ריפוי בדיבור לא עוזרים זה המקום לניתוח. הניתוח פשוט וקל בד"כ, ראה פרטים מפורטים בתשובה לשאלה הבאה. דרך אגב - "יבלת" חד צדדית לרוב אינה יבלת אלא פוליפ או ציסטה (שזה ממצא לא גידולי אך מסוג אחר). יבלות באות על שני המיתרים במקביל. אם הממצא הוא חד צדדי, לרוב לא יעלם מעצמו אלא יצריך ניתוח להסרתו.