צרידות במיתרי הקול.

דיון מתוך פורום  צרידות

30/08/2011 | 12:00 | מאת: חיים

אני צרוד כבר תקופה ארוכה ואובחן אצלי פוליפ גדול במיתר שמאל,הטיפול הראשוני היה להשתמש במשאף לתקופה של 3 שבועות ולאחר מכן להגיע לביקורת,במידה ולא יהיה שיפור ההמלצה הסרה בניתוח. אני חייב להודות שאני נוהג לדבר בקול רם ולצעוק. מאז תחילת השימוש במשאף אני יותר צרוד ,תחושה של החמרה, מה עושים? האם ניתוח הוא מסוכן? והאם פוליפ יכול להפוך לממאיר?

02/09/2011 | 22:12 | מאת:

שלום חיים כאשר יש פוליפ, במיוחד גדול, על מיתרי הקול, יש דרך אחת לפתור את הבעיה והיא על ידי ניתוח. אין טעם במשאפים כאלו או אחרים. הניתוח הוא קל וקצר ומתבצע דרך הפה בלבד, ללא חתך חיצוני. בעזרת מכשירים מיקרו-כירורגיים ובמידת הצורך גם לייזר, מסירים את הפוליפ באופן מלא. המיתר נותר חלק ואיכות הקול משתפרת באופן ניכר. הפוליפ נשלח לבדיקה פתולוגית כדי לאשר שלא מדובר בגידול. ממליץ לך להתקדם בכיוון זה.

04/09/2011 | 07:00 | מאת: חיים

תודה דוקטור,אני חבר מכבי וגם הפניקס (ביטוח פרטי) ויש לי ניסיון עם ביה"ח אסותא בלב המפרץ חיפה,איך אני מתקדם מפה והייתי רוצה דרכך.