איבוד קול אצל ילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  צרידות

04/08/2011 | 12:57 | מאת: איבטה

שלום רב, בתי בת השנתיים חלתה בדלקת גרון שבה נתגלה חיידק סטרפטוקוק, ללא חום.(לפני כשלושה שבועות). גילינו זאת עקב התנפחות בלוטת הלימפה בגרון כמו כדור טניס קטן, לאחר מכן בעזרת אנטיביוטיקה הנפיחות החלה לרדת אך לא לגמרי, כישבוע אחרי סיום האנטיביוטיקה היא קיבלה חום מאוד גבוהה כ40, ואפטות קשות מאוד בגרון שבגללן לא יכלה לאכול או לשתות וקבלה נוזלים בלבד דרך מזרק, יש לציין שהיא נהגה לצרוח בצורה חריפה מאוד עם כל ניסיון שלנו להשקותה דרך המזרק לאחר יומיים הייתה צרודה מאוד ויום למחרת נעלם קולה לחלוטין. היום אנו שלושה ימים לאחר האפטות חלל הפה נראה נקי מהם היא חזרה לאכול ולשתות באופן עצמוני אך הקול שלה לא חזר, מה עושים?. לעצתך נודה.

06/08/2011 | 20:46 | מאת:

הגל השני של המחלה אינו קשור לסטרפטוקוק, וכלל דלקת של הפה, הלוע והגרון. האפטות בפה ובלוע היו חלק אחד, וכנראה שגם נגרמו אודם ובצקת באיזור מיתרי הקול, מה שגרם לאיבוד הקול הזמני. קרוב לודאי שבימים הקרובים ואולי כבר עכשיו הקול הולך ומשתפר ויחזור לקול המקורי. אם אחרי שבועיים אין עדיין שיפור, גשו לרופא אא"ג לבדיקת המיתרים בסיב אופטי.