יבלת במיתר הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

01/08/2011 | 19:30 | מאת: כ

שלום לך דר להב אני סוכן מכירות מזה כ 25 שנים ובשלוש השנים האחרונות אני סובל מצרידות שבאה והולכת לפני כשנה וחצי בערך טופלתי אצל קלינאית תקשורת לאחר שאובחנה אצלי יבלת קטנה על אחד ממיתרי הקול -והטיפול בזמנו עזר והיבלת נעלמה כרגע במהלך חצי השנה האחרונה יש החמרה בצרידות ושוב אובחנה יבלת מלפני שלשה חודשים בערך-יבלת קטנה על מיתר שמאלי ואני מנסה אין סוף דברים וללא הצלחה-דבש מיוחד,חמאה,הפחתתי בקפה אני כבר פגשתי מםפר רופאים וכל אחד נותן לי עצה אחרת-אני גם ראיתי את תוכניתך עם פרופסור קרסו שמאד ריתקה אותי וגם אני מנסה ליישם עצות שנתת -ובתוכנית ראיתי שאופציית הניתוח היא אצלך ממש אם אין ברירה -כרגע אני שוב בתחילת טיפולי קלינאית תקשורת בקבוצה -אני מיואש מאד וגם יש סוג של פגיעה במורל ועייפות -ופרופסור מוכר בתחום איתו נפגשתי לפני מספר ימים פשוט דחף לניתוח וממש הוא לא מתלהב משום טיפול אחר מלבד ניתוח לא מאמין בטיפולי דיבור נכון ואף פסל את כל כללי התזונה -פשוט אמר שמותר לאכול ולשתות הכל ולך תעשה ניתוח! אני מאד מבולבל ולא יודע מה לעשות עצתך מאד חשובה לי תודה

01/08/2011 | 19:44 | מאת:

יתכן ואין מנוס ואכן הגיע הזמן לניתוח. כדי לתת לך מענה מדויק והמלצות אתה מוזמן לבצע בדיקת סטרובוסקופיה של מיתרי הקול. זו בדיקה שמראה ברזולוציה גבוהה את מבנה מיתרי הקול והאם יש ממצא המצריך טיפול.

01/08/2011 | 19:57 | מאת: כ

שוב שלום לך דר להב (או למי שעונה במקומו) ותודה על ההיענות המהירה אני חבר בקופת חולים מאוחדת ורציתי לדעת איפה אני יכול לעשות את הבדיקה הזאת "סטרובוסקופיה" אצלכם בקפלן?והאם הבדיקה הזאת היא שוב עם אותו צינור גמיש שמוחדר דרך האף -רק שהפעם זה יהיה מוקרן על מסך? תודה