צרידות מזה חצי שנה

דיון מתוך פורום  צרידות

28/05/2011 | 22:40 | מאת: חלי

שלום, לבתי בת 20 יש צרידות מזה חצי שנה. ליחה, והפרעה בנשימה. בבדיקה אצל א.א.ג. נמצא כי יש לה אדנואידים . ומיתרי הקול שלה אדומים , עם בלט דו צדדי LT DRT בחלקם הקדמי עם אי סדירות של הכיסוי האפיךילי של צד שמאל . האם רק ניתוח יכול באמת לעזור? האם יש לבצע את הניתוח בזמן הקרוב ? תודה רבה,

29/05/2011 | 20:18 | מאת:

שלום חלי, צרידות מזה חצי שנה עם ממצא המוגדר כ"אי סדירות של הכיסוי האפיתליאלי", נשמע כמו משהו שצריך הסרה בניתוח. האם היא מעשנת? לא ברור הקשר לאדנואידים (האם הקושי בנשימה הוא מהאף?), לא ידוע לי מה זה "LT DRT". תנסי לצטט את תוצאות הבדיקה באופן יותר מדויק ואז אשמח לעזור.

30/05/2011 | 12:38 | מאת: חלי

תודה רבה על התשובה. הבת אינה מעשנת. לדברי הרופא שבדק אותה מלבד בעית המיתרים, יש לה אדנואידים, והציע להסיר גם אותם באותו ניתוח. לדבריו יתכן וגם הצינון התמידי שלה וצורת הנשימה גם השפיעו על מיתרי הקול. לגבי המינוח נראה לי שהתכוון לבלט דו צדדי מצד ימין שמאל (LT&RT) בחלקם הקדמי עם אי סדירות של הכיסוי האפיטלי של צד שמאל. תודה