קושי בהפקת קול כבר שנתיים

דיון מתוך פורום  צרידות

25/09/2017 | 15:21 | מאת: דוד

היי דוקטור אני מרגיש קושי בהפקת קול כשנתיים הייתי אצל כמה מומחים בפעמים הראשונות ראו שיש דלקת במיתרי הקול ושהמיתרים לא נסגרים עד סופם . לפני כחודשיים הייתי שוב אצל מומחית וחוות הדעת שלה היית שהכל בסדר גמור אין אדמומיות והשמיתרים מתפקדים מצויין. אך אני עדיין מרגיש קושי בהפקת קול וכאבים במיתרים . הוצע לי לעשות בדיקת מיתרים בהרדמה מלאה כדי לבדוק נגעים מאחורי מיתרי הקול האם יש צורך בכך ומה עליי לעשות כדי להחזיר לעצמי את הקול?

15/10/2017 | 11:17 | מאת:

לא ברור האם המיתרים באמת תקינים לחלוטין והבעיה היא בשימוש, או האם יש בעיה כלשהי כגון הצטלקות או חסר ברקמה. ממליץ על בדיקה בסטרובוסקופיה קשיחה כשלב מקדים לפני בדיקה בהרדמה.