האם יש לי סבוריאה?

דיון מתוך פורום  סבוריאה - דלקת עור חלבית

05/05/2014 | 13:30 | מאת: אייל

לאחרונה גיליתי כמו מין שיפשוף כזה קצת מעל האגן, וזה גירד והיה לזה טיפה קשקשים לבנים כאלו, וזה התפתח לכול מיני מקומות בגוף, בכתפיים, האזור של היד מתחת לכתף עד למרפק, ויש בגב איזה 5-6. וגם יש לי מאחורי האוזניים אבל זה קטן שם, זה לא נורא, כאילו, אם אני מוריד חולצה לא יראו את זה, צריך ללכת למראה ולהסתכל מקרוב. אך לא ראיתי משהו בקרקפת / פנים. אני לא יכול להבחין, אבל אין לי שום דבר שמפריע לי בפנים, ובנוסף הקרקפת שלי רגילה אין שום קילופים / שטויות כאלו, ככה לפחות אני מרגיש ורואה. חשוב לי לציין שמקלחת גורמת לזה כאילו להיעלם, אבל זה חזור אחרי כמה שעות, אבל שמתי לב שמים מעוד מועילים לדבר הזה. זה גם לא פצעים ענקיים, סנטימטר-סנטימטר וחצי גג בגודל. הצבע של זה, הוא לא אדום, אלא אדמדם, מאוד מאוד חלש, בחלק מהקומות נדמה לי אפילו אין אדום, פשוט יש לי מין נקודות לבנבנות כאלו במקום מסוים, ובמקום אחר וכו'. אבל אין לי בפנים / בקרקפת. אמא שלי הסתכלה ואמרה שזה אולי סבוריאה (היא אומרת שהיה לה אחד בין הגבות, עבר, ולא חזר יותר). הגיוני שסבוריאה לא יהיה בפנים ובקרקפת? יכול להיות שיש לי את זה, אבל אני ''התברכתי'', ולא יהיה לי את הסימנים בפנים ובקרקפת? ורק על ה ''גוף''? שמתי לב לזה לפני 3 חודשים בערך, גם יש פצעים שלאט לאט נדמה לי מתחילים להיראות יותר כמו ה ''עור''. יכול להיות שזה סתם יעלם בסיום גיל ההתבגרות? (אני בן 16 וחצי) עד אז נשאר לי רק לעשות מקלחות

05/05/2014 | 13:34 | מאת: אייל

חשוב לי לציין שזה לא משפיע לי על היום יום.. אין לי גירודים, ואם כן, פעם בהרבה זמן. מה שכן, לפעמים אני מרגיש כמו גירוי בקרקפת, אין לי שם שום סימנים, שום כלום, אבל מתי זה התחיל? ממתי שאמרו לי שזה אולי סבואירה, אז אני בטוח שזה פסיכולוגי, במהלך היום אני לא מרגיש.. רק שאני מתעסק או חושב על זה.. אין לי מושג עם זה סבאוירה ומה לעשות.. עד עכשיו זה לא מפריע לי , לא מבחינה חיצונית, ולא פיזית.

כדי לדעת מומלץ לגשת לרופא עור. דר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה www.dr-acky.com

מנהל פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית