חשד לסבוריאה

דיון מתוך פורום  סבוריאה - דלקת עור חלבית

21/11/2010 | 21:40 | מאת: ברוך

לתינוק בן 4 חודשים ישנם סימנים על העור בכפות רגליים על הראש מאחורי אוזניים. באבחון ראשוני ע"י רופא ילדים הובחן שיש לתינוק סימנים של סבוריאה. האם יכול להיות שהתינוק סובל מגירויים והאם זה יכול להתפזר על כול הגוף או רק במקומות מסויים. האם יש טיפול מיידי ע"י תרופה מומלצת עד לפגישה עם רופא העור? בנוסף האם יש אפשרות למעבר המחלה לשאר בני משפחה? תודה מראש.

התופעה בגיל כה צעיר עשויה לנבוע מהשפעות הורמונליות - שייר מתקופת ההריון. המצב אינו מדבק, הילד אינו סובל!!! וניתן אף להמתין ללא טיפול מספר חודשים עד שהתופעה תחלוף מעצמה (אם אכן האבחנה נכונה). ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין רפואה אסתטית www.dr-acky.com

07/12/2010 | 07:04 | מאת: אורית

בעבר, השתמשתי במעט שמן תינוקות או שמן זית ועשיתי עישוי טוב לתוך הקרקפת ואיזורים הנגועים. לאחר מספר ימים ביצעתי שוב את אותו הליך, זה עזר מאוד!

מנהל פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית