סבוריאה דרמטטיס בתינוק

דיון מתוך פורום  סבוריאה - דלקת עור חלבית

03/03/2011 | 22:03 | מאת: רוית

שלום, בני בן 5 חודשים סובל מסבוריאה דרמטטיס בקרקפת בכל אזור הפנים ובגוף. ההחמרה בעיקר בפנים ובקרקפת. טופל לפני חודש באלקום פעם ביום למשך 5 ימים. ועל הגוף באטופיק קליר. היתה הטבה ברורה וכעת המצב חזר ובגדול.עד היום אני מורחת לו 3-4 פעמים ביום אטופיק קליר בגוף ןבפנים ובקרקפת. מקפידה גם לצאת איתו לשמש לפחות לחצי שעה פעמיים ביום. לפי מיטב הבנתי שימוש בסטרואידים מיותר כרגע כי זה ימשיך לחזור וגם מכוון שבאפקט מצטבר זה אפילו מזיק... איך עלי לטפל במצב? שאלתי היא מכוון שאני מניקה רציתי לדעת אם אפסיק להניק ייתכן שהסבוריאה תרגע? האם אני לא מכבידה עליו בהנקה בגלל הורמונים שעוברים ממני אליו? האם עליי להמנע ממוצרי חלב וביצים? אני אובדת עצות. ממש כואה לראות אותו וכמה זה מציק לו... האם עד כה אני פועלת נכון? אשמח לעצה בברכה, רוית

הבנתך לגבי טיפול בסטרואידים נכונה. יתכן ויהיה שיפור במצבבאם תפסיקי להניק אולם התופעה מוכרת וידועה ותוקפת גם כאלו שאינם יונקים. התופעה אמורה לחלוף תוך מספר חודשים ולכן הייתי מנסה להסתדר בעזרת שמן תינוקות בלבד עד אז. ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין רפואה אסתטית www.dr-acky.com

06/03/2011 | 07:57 | מאת: רוית

ייתכן שהסבוריאה הופיעה עקב פטריה בקרקפת? הכל התחיל מהקרקפת.. האם יש דרך לבדוק ולוודא את זה? אם אכן יש פטרייה ניתן לטפל בה ובכך להרגיע את הסבוריאה? אשמח לתשובה תודה רוית

מנהל פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית