פצעים כואבים בפנים

דיון מתוך פורום  סבוריאה - דלקת עור חלבית

02/02/2012 | 22:14 | מאת: נואשת

שלום.אני בת 30 ולאחרונה התחילו להופיע פצעים במצח ,סנטר ובעורף.הפצעים מתחילים בצורת נפיחות מקומית שמתפתחת במהלך שבוע לפצע כואב ובולט,לעתים ללא נקודה מוגלתית.מה לעשות? תודה

12/03/2012 | 11:15 | מאת: איריס לוי

שלום רב, בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, האקנה, פצעי הבגרות, הינה למעשה דלקת בלוטות החלב וזקיקי השיער בעור. ברוב המקרים מקורה של תופעת האקנה בחוסר איזון הורמונלי בגוף, הנפוץ בעיקר בתקופות השינויים ההורמונליים האופייניים לגיל הנעורים. אולם, חשופים לתופעה לא פחות נשים וגברים בגיל מבוגר יותר, בתקופות של עצבנות וחרדה (למתחים נפשיים השפעה ניכרת על האיזון ההורמונאלי). שימוש בתכשירים קוסמטיים המכילים מרכיבים שומניים (אקנה קוסמטיקה) ומוצרי שיער לטיפול ועיצוב השיער אף הם עלולים להביא ליצירת קומודונים ואפילו נגעים מוגלתיים, שינויים הורמונאליים, בעיות של עודף רעלים בגוף, כולסטרול, תזונה לקויה, בעיות במערכת העיכול, גנטיקה ועוד. במקרים מסוימים מופיעה תופעת האקנה גם כסימן מלווה למחלות פנימיות שונות או בעקבות טיפולים תרופתיים המפרים את האיזון ההורמונאלי והיא עלולה להמשך עד שנות הארבעים. להלן שיטה חדשה לטיפול באקנה, פצעים פצעונים פרונקלים וכתמים בגיל 30 - טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרן אור. טיפול חדשני לאקנה פצעי הבגרות בבני נוער ובמבוגרים המונע את הצורך בשימוש בתרופות רואקוטן ואנטיביוטיקה – מינוציקלין וללא תופעות לוואי. המכשיר עטור אישורי בטיחות בינלאומיים: מאושר ע"י FDA משרד הבריאות האמריקאי, משרד הבריאות האירופאי CE מכון התקנים האנגלי BSI ומכון התקנים הישראלי. נבחן בקפדנות באקדמיה המדעית והוכח שאינו מזיק לבריאות - לטיפול יעיל ובטוח באקנה, פצעי הבגרות בכל אזורי הגוף. מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ב-80 אחוזים לעיתים גם יותר מנגעי האקנה פצעי הבגרות. קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט). יעילות הטיפול הפוטותרפי לטווח הרחוק. הטיפול הפוטותרפי בטכנולוגיית IPL יעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. הריפוי מתבצע כאשר האור המוקרן פועל על חומר הפורפירין הנלווה לחיידקי האקנה. עם חשיפת חיידקי הפורפירין לאור המיוחד של המערכת הוא עובר שינוי כימי ומחסל באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה. הטכנולוגיה יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים הנלווים לעור אקנתי, יתרונות הטיפול הפוטותרפי לטווח הרחוק. אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה. כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי.

מנהל פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית