סבוריאה המצח ובצידי האף

דיון מתוך פורום  סבוריאה - דלקת עור חלבית

22/11/2010 | 16:09 | מאת: שולה

שלום, לאחרונה התפתחה לי אדמומיות במצח ובצידי האף, העור מאוד יבש ומתקלף. הרופא תחילה נתן לי הידרואגיסטן, שגרם לי לאדמומיות מוגברת וליובש יותר וגירודים, אח"כ נתן לי משחה סטרואידית חזקה יותר, שאותה עדיין לא התחלתי לקחת. האם משחה סטרואידית מסוכנת לעור, ותגרום להחרפה של המצב? האם יש משחה אחרת שאוכך למרוח?

משחה סטרואידית עשויה להועיל ואינה גורמת נזק אם השימוש מוגבל בזמן ובשטח העור. קיימות גם אפשרויות טיפוליות אחרות אך כדאי לנסות לפחות בתחילה או לפרק זמן קצר את הטיפול בסטרואידים. ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין רפואה אסתטית www.dr-acky.com

מנהל פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית