רחם שרירני ומוגדל

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

25/06/2011 | 21:10 | מאת: שלי המודאגת

אני בת 46 יש לי שרירן ברחם בגודל כ- 4 ס"מ וקטנטנים ליד כמו כן הרחם מוגדל . הרופא ביקש לבצע אולטראסאוד ויגינלי עוד 3 חודשים על מנת לבדוק אם זה גדל. הוא הסביר לי שבמידה וזה יגדל נצטרך לבצע כריתת רחם. הוא ציין כי השחלות והחצוצרות בסדר גמור. השאלות שלי? 1. האם הכרחי לכרות את הרחם במידה וזה גדל מה יקרה אם לא נכרות? 2. האם לאחר כריתת רחם אצטרך טיפול תרופתי? 3. אולי יש טיפול אחר במקום כריתה? 4. האם הנאת הגבר או האשה תפגע בקיום יחסי מין לאחר כריתת הרחם? 5. מה החסרונות באשה כשאין לה רחם? 6. האם כריתת הרחם מביאה להזדקנות מהירה ? גלי חום? התקמטות? חוסר חשק?

ממצא של שרירן רחמי לא מחייב כריתת רחם. הכל - בהתאם לתלונות של המטופלת, דהיינו האם השרירן מהווה מקור לתלונות ( דימומים, כאבים, לחץ על כיס השתן ועוד).

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם