כריתת רחם שרירני?

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

01/06/2011 | 11:29 | מאת: אורלי

אני בת 41 גרושה ואמא ל-3 ילדים ולא מתכננת עוד הריונות אני במעקב מזה כשנה וחצי עקב תלונות על דימומים חזקים , אנמיה,כאבים חזקים בזמן המחזור ונמצא שיש לי רחם מוגדל עם שרירן. אני סובלת גם מתת פעילות בלוטת התריס בבדיקה האחרונה שעשיתי לפני שבוע הממצאים הם כדלקמן: רחם אחורי בגודל 86x83x80 עובי הרירית 11.5 ושרירן קדמי סבסרוזי בגודל 59x66x72 הודגם הד קו אמצע דוגלאס ללא נוזל והשחלות תקינות הרופא נתן לי 2 אפשרויות : 1. ניתוח בטני לכריתת הרחם ביחד עם השרירן מבלי לגעת בשחלות 2. להתקין לי התק תוך רחמי מירנה שיפחית את התופעות והדימומים למשך 5 שנים. הוא אמר ששתי האפרויות טובות ואני רוצה לדעת מה דעתך?

שלום רב, אני מעדיף את האופציה השניה, בתנאי שחלל הרחם לא גדול מדי בגלל השרירן וקירות הרחם חלקים - כל זה מהווה מעין עוזר למירנה לפעול בצורה מושלמת. מאידך, את גם מתאימה ( על פניו) לטיפול באולארסאונד ממוקד - FUS . טיפול זה ניתן לעבור ברמב"מ.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם