מיומות מפריעות לטיפולי הפריות?

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

25/03/2011 | 08:32 | מאת: לילי

שלום, בשנת 2008 קיבלתי שישה חודשים כדורים של כלומיד, הריון בהזרעה לא הושג אבל מיומה ראשונה כן. שהיתה יחסית קטנה 2 ס"מ. ביולי 2010 עשיתי עוד שתי הזרעות, הפעם בליווי זריקות של GONAL-F וכמובן עוד מיומה צצה (3 ס"מ). השבוע עשיתי בדיקות אולטראסאונד ונמצא: EXAMINATION(S): TRANSABDOMINAL AND TRANSVAGINAL PELVIC SONOGRAPHY: FINDINGS: The uterus is 9.9 x 5.5 x 6.8 cm. There is a subserosal posterior fibroid measuring 4.9 x 3.7 x 4.7 cm. An anterior right fibroid, which may be pedunculated, measures 6.3 x 3.8 x 6.2 cm. Endometrial echo is 12 mm in thickness. The right ovary is 2.3 x 2.7 x 1.9 cm. The left ovary is 6.0 x 6.0 x 5.5 cm. There are two lesions in the left ovary. One measures 3.7 x 2.0 x 3.3 cm. The second is 4.0 x 2.6 x 4.0 cm. Both lesions have low-level internal echoes, the largest lesion being slightly more hypoechoic. A tiny follicle is seen on the right ovary. There is no free fluid. התכנון שלי הוא לבצע טיפולי הפריות ושאלתי היא, נראה שההורמונים האלו גורמים לגדילה מהירה מאד של מיומות. האם בגודל הזה של המיומות אני בכלל יכולה לעשות טיפולי הפריות? או האם אתה ממליץ לפני שאשקול טיפולי הפריות, לעשות ניתוח להסרת המיומות? בתודה מראש, לילי

שלום רב, התשובה איננה פשוטה. חייבים להיות בטוחים שהשרירנים שיש לך מהווים בעיה להכנס להריון. את חייבל לברר את הסוגיה הזאת אצל הרופא שמטפל בפוריות. אינני בטוח שטיפולים הורמונליים גורמים לגדילת המיומות, הריון - כן. חשוב גם לדעת בת כמה את והאם יש לך ילדים. חשוב לציין שכל ניתוח עלולו לגרום לאי כניסה להריון בגלל ההדבקויות אשר עלולות להופיע בעקבות כל ניתוח

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם