מיומה שגדלה מהר בבדיקה חוזרת

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

03/11/2016 | 17:05 | מאת: ימימה

ני בת 52. בבדיקה שעשיתי לפני שנה וקצת ראתה הרופאה מיומה ברחם. בבדיקה שגרתית שעשיתי השבוע היא ציינה שהמיומה גדלה מאד. היא מדדה אותה ונתנה לי הפניה לאולטרסאונד לעוד שלושה חודשים, כדי לעקוב אם היא אכן גדלה (ושלא היתה טעות במדידה למשל בפעם הקודמת, לדבריה). מקריאה ברשת אני מבינה שמיומה הגדלה מהר בגילי יכולה להיות בעייתית, ורציתי לדעת האם אכן כדאי לחכות שלושה חודשים ולא לעשות עוד קודם תהליכים אבחוניים כלשהם (למשל לקחת ביופסיה או משהו דומה). הרי אם חלילה מדובר במשהו ממאיר, כדאי לזהות את זה מוקדם ככל האפשר, לא?

זה נכון שגדילה מהירה של מיומה בגילך אינו תופעה שגרתית וחייבים להתייחס לזה. אבל ממש לא ברור במה מדובר. מה זה גדילה מהירה? מה היה הדושל של השרירן ומתי, וכמה זה היום? מה התלונות שלך? את שאלת שאלה מאד כללית לכן אינני יכול לתת לך תשובה מספקת...

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם