ניתוח להסרת שרירן והמוגלובין נמוך

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

09/08/2015 | 19:10 | מאת: מיואשת

דר' פרידמן ערב טוב, אני מגיבה לתגובתך... תודה רבה על התגובה שלך. ראשית, שני הרופאים טובים, רק שאחד מקבל באופן פרטי והוא מבצע לרוב ניתוחי לפרסקופיה. (אולי פחות ניתוחי בטן - כנראה) והוא אמר כי בפתיחת בטן נראה לו שיהיה צורך בחתך של לפחות כ- 10 ס"מ. עוד טען כי :"למעשה עד שאני לא פותח ורואה קשה לדעת..." טען כי תופר בתפר תת עורי עדין. הרופא השני שנועצתי בו, המקבל גם באופן פרטי אך גם דרך הציבורי טען כי ניתן לבצע זאת ע"י חתך הקטן יותר מקיסרי אך עם סיכות. אז איך אחד יודע מראש איזה אורך חתך יבצע והשני לא? כמו-כן, האם ייתכן שזה שמבצע חתך קטן מקיסרי מיומן יותר? או זה שטוען כי עד שלא רואה לא ניתן לדעת...אמין יותר??? בנוסף, גיליתי כי יש לי המוגלובין 9 (נשלחתי לס"ד כללית) האם מהווה בעיה בניתוח? האם יהיה צורך לדחות אותו? תודה והערכה רבה מראש,

שלום רב, אז איך אחד יודע מראש איזה אורך חתך יבצע והשני לא? כמו-כן, האם ייתכן שזה שמבצע חתך קטן מקיסרי מיומן יותר? או זה שטוען כי עד שלא רואה לא ניתן לדעת...אמין יותר??? בנוסף, גיליתי כי יש לי המוגלובין 9 (נשלחתי לס"ד כללית) האם מהווה בעיה בניתוח? האם יהיה צורך לדחות אותו? ---------------------------- נראה לי שכל הדיון הזה לגבי האורך של החתך ולא סיכות וכן סיכון מפספס את העיקר - הוצאת המיומה שלך. אמרתי לך שאת חייבת ללכת עם הרופא שאת בוטחת בו. יש רופאים שמעדיפים לא לנתח עם Hb-9 ויש כאלה שמבתעים ניתוחים במהחרות עם דימום מינימלי. הכל תלוי במיומנות המנתח ובניסיון שלו. יחד עם זה חייבים לקחת בחשבות ש"ניתוח זה ניתוח" - הכל קורה. לכן אי אפשר לומר לך בוודאות כיצד הכל יגמר. אני מאחל לך הצלחה.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם