שחלה מוגדלת בהריון

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

30/12/2014 | 14:33 | מאת: אוסנת

ד"ר פרידמן שלום רב, אני בת 32 בהריון שבוע 7. בבידקה ראשונה שלשום אצל הגניקולוג נצפה שק הריון, ועובר תקין ודופק. יחד עם זאת נצפתה שחלה שמאלית מוגדלת כ 7 ס"מ. מזה יכול להיות? ממה זה נובע בדרך כלל? האם יש סיכון להריון?

מזה יכול להיות? ---יתכן ומדובר בציסטה שחלתית. ממה זה נובע בדרך כלל? --- יכול להיות שמדובר בציסטה פונקציונלית שיכולה להספג במהלך ההריון האם יש סיכון להריון? --- בד"כ אין סיכון. חשוב לציין שאת חייבת להיות במעקב. יש לבצע בדיקה סונוגרפית ע"י מומחה באולטרסאונד. חובה להיות במעקב.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם