מיומה

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

28/02/2011 | 22:35 | מאת: אורנה

בת 53 לפני חצי שנה הייתי אצל רופא נשים כדי לקבל הורמונים לטיפול בגלי חום נוראיים ןאינטנסיבים הוא לא הסכים לתת בטענה שאני מעשנת וזה מסוכן על דעתי קניתי אקטיוול במינון הנמוך והגעתי אליו שוב השבוע עם כאבים בבטן התחתונה ולאחר אולטרסאונד נמצא כי יש לי מיומה 35 מ"מ שלא הייתה בבדיקה הקודמת לפני כחצי שנה נשלחתי לעשות אולטרסאונד דופלר בבריאות האישה האם המיומה התהוותה בגלל ההורמונים ואם אני צריכה להפסיק ליטול אותם מה האפשרויות שנותרות לנשים מעשנות שלא יכולות/רוצות להפסיק למרות שזה לא בריא האם נמות מגלי החום המתח העצבים היובש וכל הצרות שיש בגיל המעבר ? תודה אורנה

שלום רב, אין קשר בין הורמונים להופעת המיומה סה"כ מדובר במיומה קטנה והיא כנראה לא דורשת טיפול, רק מעקב אצל רופא נשים. בהתחשב שאת לא יכולה ליטול הורמונים ניתן לקחת תרופות אנטי- דפרסיביות. או, וזה יותר טוב, להפסיק לעשן.

02/03/2011 | 10:40 | מאת: אורנה

תודה על התשובה המהירה דוקטור אבל ציינת תרופות דפנסיביות שאני לא מבינה האם אלה משככי כאבים? אני לוקחת סרוקסט האם זה בסדר? ושוב תודה

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם