מיומה גדולה , רחם גדול

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

24/03/2014 | 21:26 | מאת: סנדרה

ד"ר פרידמן שלום, לאחר עיון בהרבה פורומים אני פונה אליך מפני שהבחנתי בתשובות שלך אמפתיה וגישה טיפולית שמתאימה לתקופה שאנו חיים בה ולא כמו לפני 100 שנים... בת 44 , לא נשואה . מיומה שאובחנה לפני 5 שנים גדלה ב 5 ס"מ מאז... חזרתי היום מרופא נשים בדיכאון עמוק ומרגישה שלא מסוגלת לתפקד. אציין הרשום בסיכום הבדיקה: רחם מוגדל דחוף לימין במרקם שרירני. רירית 9 ס"מ סדירה.שרירן בממדים 15*14*13 עד מתחת לקסיפואיד. שחלות במרקם תקין אין נוזל בדוגלס. מחזור סדיר ללא דימום יתר.מדגישה שאין לי דימומים או תופעות חריגות אחרות. הרופא ציין שמסוכן "להסתובב " עם רחם כל כך גדול וצריך להוציאו. אני לא מוכנה לזה מתכוונת למצוא פתרון חלופי. אשמח מאוד לדעתך . תודה מראש והרבה בריאות לך!

לסנדרה ערב טוב, על פניו מדובר במיומה גדולה שקיימת מזה מספר שנים, דבר שמצביע בסבירות מאד גדולה שלפנינו ממצא שפיר לחלוטין. מצד שני השרירן שלך התחיל לגדול ואלי להציק ( האם בכלל יש לך תלונות?). אני מבין שאת לא סובלת מדימומים רחמיים. לו הייתי בודק אותך אזי יכולתי לתת לך תשובה יותר מלומדת, אך יחד עם זה אני מוכן לומר לך שאין אינדיקציה חד חממעית לבצע ניתוח. במילים אחרות - במידה ואת בסדר ואין לך תלונות או סימנים שפוגעים באיכות החיים שלך ניתן לעבוק עדיין אחרי השרירן ואין לפי דעתי צורך בניתוח. פרט לכך כריתת רחם איננו פיתרון הכירורגי היחיד. ניתן גם להוציא את השרירן בלי לכרות את הרחם. לצערי אין טיפולים תרופתיים יעילים, ואת גם לא מתאימה לטיפול אותו אנו מבצעים ברמב"מ - FUS , אולטרסאונד ממוקד - בגלל גודל השרירן. אשמח לבדוק אותך. לילה טוב.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם