מחלה לשעבר וטיפול במיומה

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

23/03/2014 | 21:13 | מאת: רוני

שלום רב, בת 45 ,לפני 14 שנים חליתי בסרטן שד דרגה 2 עברתי טיפולים ומאז אני במעקב אצל כירורג שד, מבצעת ממוגרפיה והכל תקין . לפני כ-5 שנים הבחינו מיומה שגדלה בתקופה הזאת בכ- 4ס"מ נכון להיום בגודל של 13 ס"מ. יש לציין ש אין לי דימום יתר או כאבים . עובי רירית הרחם ושחלות בגדר הנורמה. שאלה שלי :האם בגלל ההיסטוריה הרפואית אני צריכה להיות מודאגת שהמיומה יכולה להפוך לממהירה יותר מנשים אחרות ? ברצוני לבצע טיפול ב fus או אמבוליזציה , טיפולים בהם לא בודקים את טיב המיומה. האם מתאימים לי טיפולים מהסוג הנ"ל? תודה רבה מראש!

שלום רב, האם בגלל ההיסטוריה הרפואית אני צריכה להיות מודאגת שהמיומה יכולה להפוך לממהירה יותר מנשים אחרות ? --- לא, ממש לא, למיומה אין קשר למחלה שהייתה לך בעבר. ברצוני לבצע טיפול ב fus או אמבוליזציה , טיפולים בהם לא בודקים את טיב המיומה. האם מתאימים לי טיפולים מהסוג הנ"ל? --- בגלל הגושל של המיומה טיפול FUS לא מתאים לך. ואני לא ממליץ לבצע אמבוליזציה. האם השרירן שיש לך גורם בכלל לתלונות ?

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם