מיומות וטיפול לא קונבנציונאלי

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

04/03/2014 | 15:51 | מאת: דנה

שלום רב , בת 45 , מחזור סדיר ללא דימום חזק , כאבים רגילים יש לי מיומה בגודל של 15 ס"מ שלא גורמת לבעיות מיוחדות (בשלב הזה ) למעט בטן נפוחה . היא גדלה תוך 3 שנים בכ- 5 ס"מ . אני לא יודעת מה לעשות , מצד אחד מפני העדר תופעות לוואי לא רוצה להגיע לניתוח מיוזמתי , מצד שני מפחדת ממה שיהיה בעתיד . קראתי על מקרים של תוצאות יפות מאוד בעזרת דיקור סיני וצמחים , אפילו בגודל מיומה כמו שלי . אין לי בעיה מבחינת זמן וכסף לנסות , הפחד היחיד שלי שלא יגרום לי לנזק יותר מתועלת .הכוונה שבשלב הזה קיים איזשהו שיווי משקל , אולי פעולה חיצונית ייגרום לראקציות לא טובות (ריבוי מיומות , דימומים ) מה דעתך בנושא זה ? תודה רבה

שלום רב, אני רופא נשים קונוונציונלי וממש לא מכיר מחקרים עם טיפולי מיומה בשיטות לא קונוונציונליות במיוחד דיקור סיני. לצערי אני לא יכול לעזור לך בזה. לפי דעתי הדרך היחידה - ניתוח לכריתת רחם או לכריתת מיומה בלבד. מאידך אין לך תלונותאזי אפשר להמשיך מעקב בלבד. בהצלחה.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם