רחם שרירני

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

02/03/2014 | 11:35 | מאת: סיגל

שלום, אני בת 46, לפני כ 6 חודשים בערך נבדקתי אצל רופא נשים ונמצאו אצלי ברחם 2 מיומות תת סירוזיות, האחד: 8.23 על 7.86 ס"מ והשני: 6.67 על 5.12 ס"מ. אתמול עשיתי בדיקה במכון us והממצאים הם: גודל הרחם : (מ"מ)90x86x152 רקמת רחם: שרירני הודגמו שתי מיומות, אחת צוארית בגודל: 52x63 מ"מ והשניה תוך דופנית תופסת כמעט את כל הרחם ומסתירה את רירית הרחם בגודל 93x66 מ"מ, רירית הרחם: מוסתרת ע"י המיומה שברחם. עשתי גם mry ללא חומר ניגוד ורשום שככל הנראה מדובר בשרירנים, שאלה: אני חוששת ממאירות, האם כדאי לעשות גם בדיקת דופלר אגן קטן או שה mri מספק?

שלום רב, לצערי אףשום בדיקת הדמיה לא תוכל לתת תשובה האם מדובר בממאירות או לאו. אינני חושב שיש בכלל מקום לחשוב על גידול סרטני, סיכוי לכך מאד מאד נמוך. מאידך מדובר במיומות גדולות. האם יש לך תלונות- כאבים, דימומים, לחץ על כיס השת או משהו אחר?

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם