דחוף

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

25/10/2013 | 10:04 | מאת: רינא

שלום אני בת 23 ארוסה ומתחתנת תוך כמה חודשים. אני מקבלת מחזור סדיר למשך 8 ימים אבל בחודשים האחרונים היה לי מחזור עם דימום מאוד חזק ובגלל זה ההמוגלובין ירד ל5 לכן אושפזתי בבית חולים העמק ונתנו לי 2 מנות דם. בסוף התברר שזאת מיומה בגודל 10 ס"מ. הרופא אמר שצריך ניתוח אבל עד היום לא קיבלתי תור לניתוח. הרופא שלי עשתה לי א.ס ואמרה שיש מיומה אבל היא אמרה שאני יכולה לקחת זריקות של הורמון שמקטין את הביוץ ומוניע הגדלת מיומה למשך 3 חודשים ואחר כך הם יבדקו אם המיומה קטנה ויעשו לי ניתוח. וגם היא אמרה לי שאני לא יכולה לעשות ניתוח עכשיו כי ההמוגלובין נמוך (9) האם זה נכון? לפי דעתך מה עלי לעשות? הכי חשוב בשבילי שאני רוצה לשמור על הרחם. האם הרופאים בבית חולים העמק טובים ויש להם ניסיון או לבחור במקום אחר? האם תקופת ההמתנה גורמת יותר נזק לרחם כלומר המיומה מתגברת? אני מקווה שתחזור אלי בהקדם האפשרי. תודה

שלום רב, אכן זאת בעיה וברור שאת חייבת ניתוח לכריתת מיומה. אני מניעח. שניתן להוציא את המיומה בשלמות אך את זקוקה למנתח מאד מנוסה. לפי דעתי בשום פנית ואופן לא להסכים לזריקות: יש הרבה תופעות לוואי, אבל גרוע מכל שמתן זריקות לא כ"כ עוזר וגורם לקושי בניתוח לאחר מכן ( מעט רופאים מכירים את התופעה הזאת). אפשר לבצע את הניתוח גם עם המוגלובין 10. היות ויש לי ניסיון רב בכריתת מיומות אצל נשין צעירות, אני מקווה שאפשרי לכרות את המיומה לך ללא נזק לרחם. בהצלחה. לפי דעתי כדאי לבצע את הניתוח בהקדם משום שההמוגלובין של עלול שוב לרדת לאחר המחזור.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם